המחירים הנסתרים של פלסטיק
Updated: Mar 16, 2022
בשנת 2019 לבדה, ייצור ושרפה של פלסטיק יוסיף יותר מ- 850 מיליון טון של גז מזוהם ומסרטן לאפקט החממה באטמוספרה – שווה לזיהום של 189 תחנות כוח פחמיות. על פי דו"ח חדש, "פלסטיק & אקלים" של CIEL (המרכז למשפט סביבתי בינלאומי) ועוד ארגונים אחרים מבניהם "Global Alliance for Incinerator Alternatives"(הברית הגלובלית עבור אלטרנטיבה לשרפות) וה WWF(הקרן לחיות הבר העולמית): מספרים על המחיר החבוי והכאוב שהפלנטה שלנו עוברת. הצמיחה הגלובלית המהירה של תעשיית הפלסטיק, לא רק הורסת את הסביבה ומסכנת את בריאות האדם, אלא גם מערערת את המאמצים לצמצם את זיהום הפחמן ולמנוע קטסטרופה אקלימית.
"פלסטיק & אקלים" מדגיש בדו"ח כיצד פלסטיק המושלך בסביבה עלול לשבש את היכולת הטבעית של האוקיינוס לקלוט ולהפיץ פחמן דו חמצני (אוויר לנשימה). האוקיינוסים סופגים כמויות מסיביות של רעלנים שיוצרו והושלחו על ידי בני אדם. אפשר להגיד במילים אחרות שאנחנו ממש חונקים את עצמנו. – כדי לקרוא עוד על חשיבות האוקיינוס וגם על הנזקים שהוא עובר(לגלל לעובדות13-20).
בהמשך לכך, ההתרחבות המתמשכת והמתרחבת של תעשיות הפלסטיק, השפעות האקלים צפויות להאיץ באופן דרמטי בעשור הקרוב, ומאיימות על היכולת של הקהילה העולמית לשמור על עליית הטמפרטורה מתחת ל -1.5 מעלות צלסיוס (במילים אחרות במידה ולא תהיה ירידה ביצור ושימוש הפלסטיק, עד שנת 2030 נגיע למצבי קיצון של 57 מעלות צלסיוס בקיץ).
WWF קורא לחברי הציבור:
• הימנעו מצריכת מוצרי פלסטיק חד פעמיים ואמצו עוד אלטרנטיבות ידידותיות לסביבה.
• מיון פסולת בהתאם לדרישות העיריות המקומיות (שימוש נכון בהשלחת הפסולת לצבעי פחי האשפה).
• השתמשו בכוחכם כדי לקרוא לממשל ולתעשייה לקחת את כל הפעולות הדרושות. או לפחות, לשתף את הפוסט הזה.
תמצית דו"ח אקלים ואנרגיה של: מרכז למשפט סביבתי בינלאומיCIEL
הברית הגלובלית עבור אלטרנטיבה לשרפות(Global Alliance for Incinerator Alternatives)