top of page

סוד המיחזור - עליות חדות בכמות המיחזור בישראל

Updated: Mar 16, 2022

מאות טונות של פסולת ופלסטיק בישראל מוצאת את מקומה בהטמנה מתחת לאדמה, עפות באוויר ומושלכות לטבע, מפעלי שריפה כדי להפיק אנרגיה מלוכלכת וגם למיחזור. החדשות הטובות: החברה הישראלית מבינה את האסון ופועלת ליותר מיחזור. ואפשר לראות את זה על פי עליות חדות בכמות המיחזור בישראל. למה זה קורה? איך זה קורה? ואיך אפשר למחזר יותר בלי להתאמץ בכלל? תשובות בהמשך וגם למספרים המדוייקים של פסולת ומיחזור.




אין ספק שבשנים האחרונות חלה עליה משמעותית בכל הקשור למיחזור בישראל בכמעט כל ההיבטים. פרסומות בטלוויזה מסבירות לנו איך למחזר, שלטי חוצות מראים לנו את החשיבות המיחזור. פחי מיחזור גדולים פזורים ביותר בערים וישובים בארץ, רכבים היברידים נוסעים בכבישים. יותר ויותר אנשים מן השורה מבינים שאין אפשרות אחרת וחייב לפעול בצורה הנכונה על מנת לבנות עתיד טוב יותר.


כל שנה שעוברת מביאה איתה תרשימים יוצאי דופן ועליות הדרגתיות בגרפים של המשרד להגנת הסביבה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שמדינת ישראל ממשיכה למחזר ולדאוג לסביבה שלה באופן מתמיד. אלינו להמשיך לקצב גרף עולה ולכן חשוב להמשיך למחזר. בזכותכם הארץ שלנו יפה יותר!


טיפה נתונים סטיסטים


בשנת 2014 מיחזרנו כ18% מסך כל הפסולת שלנו, 901 טון של פסולת ממוחזרת.

בשנת 2015 מיחזרנו 19% מסך כל הפסולת שלנו, 968 טון של פסולת ממוחזרת.

בשנת 2016 מיחזרנו 20% מסך כל הפסולת שלנו, 1072 טון של פסולת ממוחזרת.

בשנת 2017 מיחזרנו 22% מסך כל הפסולת שלנו, 1217 טון של פסולת ממוחזרת.

בשנת 2018 מיחזרנו 24% מסך כל הפסולת שלנו, 1347 טון של פסולת ממוחזרת.


שנת 2019 עדיין בבדיקה ושנת 2020 עדיין לא נגמרה. יש אופטימיות לצמיחה. ישראל שואפת לצעוד צעדים גדולים יותר ולהגיע עד שנת 2030 ל51% מחזור מסך הפסולת שלנו! בנוסף, אחד היעדים המרכזיים ששואפים אליו במשרד להגנת הסביבה הוא להפוך את רוב הפסולת שלנו ממטרד למשאב.

מכיוון שאנחנו רק באמצע דרכו של תהליך נהדר חשוב שנחדד איך אפשר למחזר בצורה יעילה יותר, על מנת להקפיץ את האחוזי המחזור יותר למעלה.




איך למחזר בצורה יעילה יותר?


1. הדרך הטובה ביותר למחזר היא להשתמש בכלים רב פעמים. במילים אחרות הדרך הטובה ביותר למחזר היא לא לצרוך בכלל מוצרים חד פעמים. רוב הפלסטיק שמגיע למיחזור הוא פלסטיק, ורוב הפלסטיק שמגיע למחזור הוא בקבוקי מים. בנוסף שקיות סופר, סכו"ם, צלחות, פלסטיק, כוסות וקשיות מתוצרת חד פעמי מתעופפות בקלות ויכולות להגיע ליעדים שבהם לא תהיה אפשרות לאסוף את הפלסטיק. להגיע למצב של לא לצרוך בכלל כלים חד פעמים הוא תהליך שלא נוצר ברגע אחד. אם אתם בכל זאת משתמשים, תדאגו לאסוף אחריכם.


2. דרך מעולה למחזר היא לא לקנות מוצרים מתוך אימפולסיביות, אלה רק מתוך מחשבה שקולה. בכך שנפחית את כמות הצריכה שלנו בהכרח יהיה לנו פחות פסולת. בגדים שאנו קונים ולובשים פעמים אחדות או בכלל לא לובשים בסופו של דבר נזרקים לפח. אפשר לחסוך כסף ובכך שתקנו רק מה שאתם באמת צריכים ושאתם יודעים שתוכלו להשתמש בזה עוד פעמים רבות.



3. תלמדו את עצמכם איך אפשר להיות ירוקים יותר. כל אחד יכול לאמץ כמה המלצות מעשיות לפעולות שעוזרות לשמור על הסביבה. לדעת איך לחיות בלי פלסטיק הוא מקור שימושי ביותר לחתוך בצורה דרסטית את כמות הפסולת שאנחנו מייצרים. לדוגמא, להשתמש בצינצנות דבש כדי לאחסן קטניות או להשתמש בבגדים בלויים כדי להכין מטליות לניקוי הבית. ובכך לחסוך קופסאות פלסטיק ונייר חד פעמי.


4. הכנסת הפסולת לצבעי הפחים בצורה נכונה עשויה לשפר את המחזור. כל אחד מאיתנו מבוגרים או ילדים יכולים למחזר. למי שלא מיחזר מעולם או למי שצריך חזרה על צבעי הפחים:

הפח הכתום- מיועד לרוב הפסולת שלנו. אריזות מזון, מוצרי ניקיון, מוצרי טיפוח, שקיות פלסטיק, תרסיסים, קופסאות שימורים,קופסאות מתכת, קרטוני חלב וקרטוני מיץ.

הפח הירוק- פלסטיק שאינו אריזות, כלים חד פעמיים, חפצים שבורים וצעצועים ושאריות מזון.

הפח הכחול- נייר, עיתונים, קרטונים דקים.

הפח הסגול- אריזות זכוכית.



תמיד תזכרו!

להפוך את הסביבה שלנו ליפה יותר, בריאה יותר וירוקה יותר תלויה אך ורק בנו. העתיד שלנו הוא בידיים שלנו. אם אהבתם, תשתפו את המאמר עם האנשים שחשובים לכם כדי שישמעו טיפה חדשות טובות שקורות בישראל, ועל מנת להפוך את היום שלהם ליפה יותר וירוק יותר.


תודה רבה למשרד להגנת הסביבה והלכשכה המרכזית לסטיסטיקה על העובדות המעניינות והמאמצים להפוך את ישראל ליפה יותר.







72 views1 comment
bottom of page