יום כדור הארץ
Updated: Mar 16, 2022
יום כדור הארץ הוא אירוע שנתי שנחגג ברחבי העולם ב 22 באפריל כדי להפגין תמיכה והגנה על הסביבה. זה נחגג לראשונה בשנת 1970 אפריל 22. וכעט אחרי יותר מ50 שנה הוא כולל אירועים המתואמים ברחבי העולם על ידי רשת יום כדור הארץ ביותר מ -190 מדינות.(כן גם בישראל!)
מה עושים בשעת כדור הארץ?
מכבים את האורות למשך שעה אחת. כדי ליצור תיאום השעה משתנה בין מדינה למדינה. כל זה נעשה במטרה להזדהות עם המטרות כגון הפחתת זיהום, בעיקר בשל ההתחממות הגלובלית הנעשת על ידי צריכה של אנרגיה לא ירוקה. בארץ, כמו בכל מדינה מה שעושים זה מכבים את האורות במשך שעה.
בחדשות מעדכנים באיזה שעה בדיוק זה מתחיל בנוסף אפשר להתעדכן באתר הרשמי וגם כאן. נכון ל22 אפריל של שנת 2020 השעה היא 21:45.
לחצו כאן כדי להתעדכן באתר הרשמי
איך זה התחיל ?
בשנת 1969 בכנס של אונסק"ו (ארגון החינוך המדע והתרבות של האו"ם) שבסן פרנסיסקו, הציע פעיל השלום ג'ון מקונל יום לכבוד כדור הארץ והעלאת המודעות למשבר האקלים, שיחגוג לראשונה ב- 21 במרץ 1970, (היום הראשון של האביב בחצי הכדור הצפוני).
היום לכבוד כדור הארץ אושר מאוחר יותר בהכרזה שנכתבה על ידי אותו פעיל שלום- ג'ון מקונל ונחתמה על ידי המזכיר הכללי של האו"ם. חודש לאחר מכן הציע פוליטיקאי בכיר בארצות הברית , גיילורד נלסון, את הרעיון לערוך יום 'לימודי-מחאתי' ארצי ב 22 באפריל 1970. בהמשך הוענק לגיילורד נלסון פרס מדליית החירות הנשיאותית כהוקרה על עבודתו. גיילורד נלסון שכר פעיל סביבתי, להיות המתאם העולמי של היום לכבוד כדור הארץ. אותו פעיל סביבתי, דניס הייס שמו, הוא זה שהכריז על האירוע בשם "יום כדור הארץ ". יום כדור הארץ הראשון התמקד בארצות הברית. עם משך הזמן המנהג התפשט כמו פטריות בחורף ותפס תאוצה ליותר ב 190 מדינות.
קהילות רבות חוגגות בנוסף שבוע שלם לכבוד כדור הארץ. שבוע שלם של פעילויות שמתמקדות בנושאי איכות הסביבה ובפתרון האתגרים שהאנושות הציבה לעולם.